01 d’octubre 2011

Aquest país s'esmicola

Estem veient lamentablement i ja de forma constant al nostre país, com la nostra classe política en general, sigui del signe i del color que sigui, estan prenent decisions alegrement sense sentit ni rumb clar.

Uns exemples, el Govern Espanyol amb la decisió de treure a borsa Loterias de l'Estat, ara dá marxa enrere argumentant que no es trauria els diners de venda estimat pel Govern. És que a cas el menys intel·ligent dels mortals, no està veient com està la borsa, i els vaivens que es registren des de ja fa molts mesos? Resultat, en el millor dels casos 15 milions d'euros (uns altres diuen més de 20 milions) de diners públics "tirats a les escombraries" per publicitat i campanyes. Qui és el responsable?, ningú !!!

Però em centraré millor a la meva terra Catalunya, on visc i la millor que crec conèixer. Esdeveniments com el missatge de la Conselleria del Benestar a Serveis Socials que no es podien pagar salaris ni cobrir despeses a centres socials concertats almenys en dos mesos, Setembre i Octubre (falta de liquiditat). L'endemà, marxa enrere, solsament mig mes de Setembre, la resta pel que sembla sí, d'on va sortir els diners? creació expontánea?, patètic i frívol missatge de la por a la gent.

La Sanitat Pública i l'espectacle dantesc que s'està vivint, solsament creant crispació i mal ambient en la Sanitat i en la societat. Més retallada en salaris de metges i personal sanitari, es demana més sacrificis, mig mes de la paga de Nadal, hem escultat per part dels nostres polítics catalans que ells faran els mateix o més, amb la seva paga? No demanis fer alguna cosa a algú, quan tú no hagis demostrat que el puguis fer o has fet abans. I la gota que satisfà el got, espectacle dantesc i caòtic el dia 29 Setembre al Parlament Català votant resolucions, digne del millor guió de les pel·lícules dels Germans Marx. Això solsament una mostra, resultat rídicul, espantós, i així veiem com s'estan donant en el llenguatge popular "pals de cec".

Devem dir ja n'hi ha prou, i no val argumentar el que estem escoltant des del president de la Generalitat Sr. Artur Mas fins a l'últim dels seus Consellers, amb les seves retallades i idees originals diàries. No sabíem el que ens anàvem a trobar en la caixa de la Generalitat. Malament molt malament, ja que vostè va estar en l'oposició molts anys, i és deure aquesta el controlar al Govern de torn i demanar explicacions de la seva gestió, sinó perquè serveix una oposició?. I si va veure alguna cosa estrany o sospitós de mala gestió o malbaratament dels recursos públics, haver-ho denunciat, existeix un poder independent en l'Estat de Dret, el Judicial. Si això no va ser així com s'està demostrant, no té més que un camí, anar-se a casa, i ja.

Finalment, i jo em pregunto, no serà ja hora que el poble en general comenci a donar una lliçó mai de la vida donada en una democràcia a tota una classe política? Bé ho tenim a les nostres mans, millor dit en les urnes del dia 20N. Fem us del dret a vot en massa, i omplim les urnes del "vot en blanc". Veurem l'endemà, com el Sol sortirà de nou, cadascun tornarà al seu treball (el que afortunadament ho tingui), la societat seguirà igualment funcionant (de fet ja hi ha un país en al CE que segueix així durant ja més d'una any, Bèlgica, i que jo sàpiga hi ha vida Intel.ligent encara. Llavors veurem les cares i rostres dels nostres polítics (o ex-polítics), com sense ells, també al país pot continuar la vida. Així aquesta vegada serà certa la frase postelectoral que tants cops hem escoltat, "aquesta vegada SI, hem entès el missatge", però per alguns d'ells, ja serà tard, de debò.

2 comentaris:

antondensi ha dit...

Benvingut al mon del blog Jordi! Estic segur de que aviat tindras molt visitants, jo ja t'he afegit en el meu blog.
Antonio

Carlos Ruiz ha dit...

Jo no sé si fer un vot en blanc... A les últimes eleccions va haver-hi al voltant d'un 50% d'abstenció I els polítics continuen dient, orgullosos, que estàn legítimament el.legits a les urnes. Crec que m'inclinarè per un partit més idealista, encara que no tingui possibilitats de treure cap diputat.

Una acció que estic portant a terme és comprar tota la verdura que puc directament al productor, així el benefici se'l porta el que treballa la terra, no l'intermediari. De moment he conveçut a la meva mara i la meva germana de que facin el mateix.

Endavant amb el Blog.

Carles