04 de desembre 2011

Sis minuts per “Don Emilio Botín”

Aquí tenim un vídeo del senyor Álvaro José Van Den Brulé davant de la cúpula i dels accionistes del Banc Santander reunits a l'última Junta d'Accionistes.
De manera educada, sense elevar el to de veu, ni perdre les maneres en cap moment (tot i la grollera interrupció d'Emilio Botín), l'exposició d'Álvaro Josep, que va ser gravada en vídeo, encara que no esperem veure-la en les grans cadenes televisives ni transcrita als diaris. Deixa a una distància abismal els buits discursos dels polítics a l'ús, (venuts al poder i sotmesos al mateix), perduts sempre en obertures atacs partidistes i en cortines de fum, sense entrar mai de manera valenta al moll dels assumptes realment importants per els ciutadans.

Aquestes són algunes paraules i frases del senyor Álvaro tretes de la seva intervenció:

"Mentre s'anava obrint la fossa de la destrucció d'ocupació, en què milions de condemnats perdien la seva esperança i la seva dignitat, vostès es folraven a cabassos sense el més mínim pudor ni pudor"."Vostè és algú que fa política amb majúscules i sense mullar-se, a més de ser un poderós líder a l'ombra, aliè a l'escrutini públic" o "Vostès són els que governen als que diuen representar-nos"?

Si el sistema democràtic actual es trobava ja de per si en un estat deplorable, i malgrat que es faci ostentació de que totes les garanties parlamentàries han estat respectades, això constitueix tècnicament un "cop d'estat encobert" en què els beneficiaris són els mercats i les seves estratègies especulatives salvatges.
 
El desgrano, perquè quedi clar: La situació política i econòmica a Europa és ja insostenible. Assistim impassibles al traspàs de poders a Itàlia i Grècia. Els mitjans de comunicació passen de puntetes sobre el fons de l'assumpte, i independentment de l'antipatia que els seus dirigent despertaven en amplis sectors de la població, en la pràctica aquest canvi suposa reemplaçar als "democràticament" escollits per altres, els anomenats "technócratas" , que ni van ser elegits pel poble, ni els resulten tan sols familiar.

Sabeu qui són Lucas Papademos (actual dirigent Grec després de la dimissió de Papandreu) i Mariano Monti (ara al capdavant del govern italià)? Sabeu qui és Mario Draghi (actual president del Banc Central Europeu)?


Senyora Merkel i Senyor Sarkozy (fet i fet amos i senyors d'Europa), no toca refundar Europa i els seus pobles, toca d'una vegada per totes, refundar "el Capitalisme Neoliberal salvatge" a través del control pels estats de tot el sistema financer i bancari. Acabar d'una vegada per totes aquesta set insaciable de sofriment, retalls, difuminació i exterminació de l'Estat del Benestar, que es vol implantar a Europa, a costa dels guanys privades d'un grup d'especuladors i "lobbies" de poder. Totes les pèrdues privades s'estan sufragant amb diners públics, i això si que no és just, ni democràtic.

Finalment i com a conclusió a aquest missatge: Tant de bo! sorgeixin molts més Álvaro Joseps que s'atreveixin a exposar, de manera valenta, però sobretot, de manera intel · ligent, totes aquelles coses en les quals tots també estem d'acord ... menys els que tenen l'obligació de representar-nos, els polítics sortits dels vots.
A tots aquests polítics que el passat 20N, van sortir de les urnes, i del poder del poble, i que tant, tant van parlar en els seus "meetings" però que res interessant transmetre al poble per resoldre els problemes, a menys a mi.

Accés al vídeo (durada uns sis minuts):