25 de novembre 2011

El concert econòmic a debat

Cada vegada més he de reconèixer i sense ser un fidel creient de les tesis de l'independentisme (vaig més per la banda del federalisme) més en un Món en plena globalització, que la resta d'Espanya suposa un gran pes i esforç per Catalunya.

Si que crec que és necessària una reestructuració a fons de l'economia espanyola, i de tot el nostre mercat laboral, així com requilibrar la balança del que aporta Catalunya al PIB d'Espanya, i el que Catalunya rep de la resta d'Espanya. Fa poc vaig sentir a un periodista dir una frase, que em va atreure: Alemanya és a Europa, com Catalunya és a Espanya. Crec que amb això està tot dit i expressat planerament.

Però això no ho dic jo, sinó un prestigiós execonomista del FMI Mr.Rogoff i actual professor a l' Universitat de Harvard. Evidentment que aquest serà un article que no a tots agradarà llegir i combregar amb ell, però per això us ho deixo aquí adjunt en el següent enllaç, perquè us ho pogueu descarregar, llegir tranquil · lament, reflexionar i opinar si voleu.

Descarregar aquí:
Article polític_econòmic

2 comentaris:

Adolf ha dit...

Deixant de banda el debat federalisme/independència, la crisi actual fa més palès que mai el fet que si Catalunya tingués un marc fiscal diferent de l'actual, o sigui millor, no estaríem tant fotuts.
Cada dia hi ha més experts econòmics internacionals que justifiquen una millor fiscalitat per Catalunya, però a l'estat espanyol, se li en refot el que diguin.
Doneu-vos compte que ara ja a Espanya li és igual que l'economia catalana se'n vagi a la merda, això vol dir que ells sols ja són capaços de sortir-se'n sense nosaltres.

antondensi ha dit...

Així m'agrada, Jordi. Clar i català.
Antonio