04 de novembre 2011

La tragèdia Grega ... i pot ser la de tots

És curiós veure en aquests dies d'avui com França i Alemanya, Europa, el Món sencer perquè no i com no els famosos "Mercats Financers" poden fer trontollar i manipular a tot un país anomenat Grècia, als seus ciutadans i evidentment als seus polítics governants . El tirar enrere, després d'haver dit el seu Primer Ministre públicament i en especial al poble grec, el voler convocar "democràticament un referèndum" per voler continuar o no dins de l’Unió Europea i de la seva moneda única l'EURO.

Ni més ni menys al país del bressol de la democràcia, la primera civilització ja avançada al Món a usar aquest sistema de govern. Terminologia encunyada a Atenes al segle V a.C a partir dels vocables δῆμος («donem», que pot traduir-se com «poble») i κράτος (krátos, que pot traduir-se com «poder» o «govern»).

Què ha canviat al món des de fa uns 2.500 anys cap aquí, pel que sembla un sol i únic poder "l'Econòmic", regeixi i pugui privar els drets de tot un poble, en aquest cas el grec, de poder dir democràticament? Què dirien els pobres Plató i Aristòtil davant d'aquest atac frontal al dret de dir d'un poble?

Quina és la democràcia que entenem avui en dia?, El fet només de dipositar una papereta en l'urna, perquè després uns senyors polítics facin el que vulguin durant quatre anys, o pitjor encara, que siguin manipulats pels "mercats" i governin a l'esquena de les necessitats del poble.

Realment, tenen només la culpa de la situació actual només els grecs, o té gaire cosa a dir aquí l'Unió Europea, o els "mercats" o el sistema global?

Aquesta és la democràcia que s'atipen de promulgar nostres polítics occidentals, i que intenten de potenciar en altres països del món àrab o del nord d'Àfrica?

Aquesta és la democràcia que volem i que hem de votar el 20N?

M'agradaría molt que pogeu escoltar aquest video de l'amic Pedro Olalla, reflexionan desde Atenas.
Ho deixo a la vostra reflexió ... i per la vostra opinió

1 comentari:

Adolf ha dit...

A mi em dona la impressió que això del referèndum, era un farol del Papadopoulus per forçar la UE a involucrar-se més i a l'Oposició del Parlament grec a involucrar-se en el merder. Ara bé, aquesta maniobra te´un preu: el seu cap.
Aquest paio, és molt hàbil, i els seus assessors ja deien que el referendum no s'arribaria a fer des del mateix dia.